×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

Isolatiewerken laat je best uitvoeren door een erkend aannemer. Niet alleen ben je dan zeker dat de isolatie correct geplaatst wordt, je ontvangt ook meer premies. In vele gevallen is plaatsing door een aannemer hierdoor zelfs goedkoper dan zelf plaatsen. Via onderstaand formulier vraag je offertes op bij meerdere specialisten in jouw regio. Je ontvangt van elk van hen een offerte, zodat je prijzen kan vergelijken.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

isolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Polyethyleen isolatie

Polyethyleen is een kunststof isolatiemateriaal, dat omwille van z’n unieke eigenschappen in een aantal typische toepassingen wordt gebruikt. Polyethyleen isolatie staat in het jargon ook wel bekend onder z’n afkorting PE-isolatie.

Wat is zo speciaal aan polyethyleen isolatie? Waar wordt het juist gebruikt? En wat zijn de voordelen en nadelen van polyethyleen isolatie?

In dit artikel:

Wat is polyethyleen?

Polyethyleen isolatie, of PE-isolatie, is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt op basis van polyethyleen. Het ontstaat na een chemische reactie van etheen, een koolwaterstof. Polyethyleen is een relatief goedkope, maar wel een sterke en duurzame kunststof, die omwille van enkele unieke eigenschappen zeer geschikt is als isolatiemateriaal.

Zo is polyethyleen zeer resistent tegen zonlicht, en kan het ook goed overweg met zeer extreme temperaturen. Zo is het bestand tegen zeer lage temperaturen (tot -30° Celsius) en tegen zeer hoge temperaturen (tot 80° Celsius).

Daarnaast is polyethyleen ook vochtafstotend, en biedt het een zeer goede bescherming tegen chemische producten.


Verlaag je energiefactuur met honderden euro's

Isolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Isolatie laten plaatsen komt vaak goedkoper uit

Hou de warmte binnen in de winter, en buiten in de zomer

Benieuwd naar het tarief van een isolatiespecialist?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met isolatie kan je honderden euro's per jaar besparen op energiekosten. Van plan om de isolatie zelf te plaatsen? Denk even na! Dankzij de premies komt plaatsing door een aannemer vaak goedkoper uit. Vraag gratis offertes aan, en ontdek het zelf!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
isolatie plaatsers

aanvraag starten


Mogelijke uitvoeringen van PE-isolatie

PE-isolatie is vooral verkrijgbaar onder de vorm van rollen, platen en in buisvorm. Onder die laatste vorm worden ze toegepast als mantelbuizen, waarmee ze bijvoorbeeld leidingen en buizen kunnen beschermen en isoleren.

Waarvoor wordt polyethyleen isolatie gebruikt?

Net omdat polyethyleen isolatie in verschillende vormen verkrijgbaar is, maakt dat dit type isolatiemateriaal voor vele toepassingen geschikt is. Ook omwille van de unieke eigenschappen van polyethyleen zijn er vele toepassingen mogelijk.

Zo wordt dit isolatiemateriaal vaak ingezet als geluidsisolatie. Polyethyleen heeft namelijk uitstekende akoestisch isolerende eigenschappen. Het materiaal absorbeert het geluid uitstekend, waardoor je geen overlast meer hebt van lawaai van buitenaf of aangrenzende woningen of appartementen.

Welke isolatiematerialen kiezen bij het plaatsen van geluidsisolatie?

Polyethyleen isolatierollen worden dan weer vaak gebruikt als vloerisolatie. De rollen komen dan net onder de topvloer te liggen.

Lees meer over het aanbrengen van vloerisolatie.

Tot slot worden de mantelbuizen vaak ingezet voor het isoleren van leidingen en buizen. Niet alleen hebben de mantelbuizen het voordeel dat ze met extreme temperaturen overweg kunnen, ze kunnen bovendien ook het geluid van in de buizen beperken voor bewoners. Mantelbuizen dienen dus tegelijk voor thermische als voor akoestische isolatie.

Wat zijn de voordelen en nadelen van PE-isolatie?

In dit artikel zijn al vele voordelen van PE-isolatie aan bod gekomen. Hieronder lijsten we alle voordelen en nadelen van polyethyleen isolatie nog eens op.

Voordelen van polyethyleen isolatie

+ Polyethyleen is een heel duurzaam materiaal. Bovendien is het een aangenaam materiaal om mee te werken, omwille van het hoge gebruiksgemak. PE-isolatie is te verkrijgen in grote formaten, waardoor je snel grote oppervlakten kan isoleren.

+ PE-isolatie beschikt ook over een grote dampdichtheid. Dit heeft twee grote voordelen. Enerzijds verbetert dit de isolatiewaarde. Dankzij deze hogere isolatiewaarde kan je platen met een beperktere dikte plaatsen, en verlies je minder ruimte. Anderzijds zorgt de grote dampdichtheid er ook voor dat condensatie van damp in het isolatiemateriaal vermeden wordt. Isolatiematerialen met een lage dampdichtheid laten veel lucht door, en dat vermindert uiteraard het isolatievermogen.

Nadelen van polyethyleen isolatie

Polyethyleen heeft een vrij milieuonvriendelijk karakter. Dat komt voornamelijk omdat het materiaal niet op natuurlijke wijze kan afgebroken worden. Bovendien bestaat de basisgrondstof uit petrochemische delfstoffen, een nadeel waar vele kunststof isolatiematerialen mee te maken hebben.

Bij brand kunnen schadelijke stoffen vrijkomen, zowel voor de mens als voor het milieu.

Wat is de prijs van polyethyleen isolatie?

De prijs van polyethyleen isolatie hangt voornamelijk af van de vorm waarin je het isolatiemateriaal koopt. Ook de dikte en het merk spelen een rol in de prijsbepaling.

Net omdat de prijs afhankelijk is van diverse factoren, zijn er grote verschillen. Prijzen kunnen variëren van 10 euro per vierkante meter tot wel 150 euro per vierkante meter.

Omwille van de grote verschillen, doe je er goed aan om offertes aan te vragen bij meerdere isolatiespecialisten, en hun prijzen te vergelijken. Zij kunnen je bovendien ook bijstaan met het nodige advies.

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

Wie isolatie wil aanbrengen, die gaat best in zee met een ervaren isolatiespecialist. Via onderstaand aanvraagformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij diverse isolatiespecialisten actief in jouw regio. Vergelijk de offertes die je van hen ontvangt, en scoor steeds de beste deal.

Alle offertes zijn gratis en volledig vrijblijvend.


isolatie plaatsers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Isolatiematerialen: het complete overzicht
Isolatiepremies: het complete overzicht
Offertes voor isolatiewerken