×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

Isolatiewerken laat je best uitvoeren door een erkend aannemer. Niet alleen ben je dan zeker dat de isolatie correct geplaatst wordt, je ontvangt ook meer premies. In vele gevallen is plaatsing door een aannemer hierdoor zelfs goedkoper dan zelf plaatsen. Via onderstaand formulier vraag je offertes op bij meerdere specialisten in jouw regio. Je ontvangt van elk van hen een offerte, zodat je prijzen kan vergelijken.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

isolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Kurk isolatie: kenmerken, voordelen en prijs

Kurk is een heel veelzijdig materiaal, dat in tal van toepassingen kan gebruikt worden. Omwille van de vele goede eigenschappen is kurk ook heel geschikt geschikt als isolatiemateriaal. Het kan daarbij worden ingezet als dakisolatie, muurisolatie of vloerisolatie.

Laten we eens kijken hoe je kurk kan inzetten als isolatiemateriaal, wat de voordelen ervan zijn, en hoeveel kurk isolatie kost.

In dit artikel:

Kurk als isolatiemateriaal

Kurk is een ecologisch isolatiemateriaal, dat in tal van vormen en gedaanten beschikbaar is. Zo is kurk isolatie beschikbaar als plaatvorm, maar kan je kurk ook in de vorm van korrels kopen. Dit maakt kurk een heel geschikt materiaal voor het isoleren van spouwmuren of vloeren.


Verlaag je energiefactuur met honderden euro's

Isolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Isolatie laten plaatsen komt vaak goedkoper uit

Hou de warmte binnen in de winter, en buiten in de zomer

Benieuwd naar het tarief van een isolatiespecialist?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met isolatie kan je honderden euro's per jaar besparen op energiekosten. Van plan om de isolatie zelf te plaatsen? Denk even na! Dankzij de premies komt plaatsing door een aannemer vaak goedkoper uit. Vraag gratis offertes aan, en ontdek het zelf!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
isolatie plaatsers

aanvraag starten


Dakisolatie

Indien je kurk wil gebruiken voor het isoleren van daken, dan kies je best voor kurkplaten. Deze platen kunnen makkelijk rechtstreeks op de dakconstructie aangebracht worden. Bovendien kan je de platen makkelijk op maat versnijden, en zijn ze heel licht. Hierdoor vormen ze geen grote balast voor je dakconstructie.

Indien je kiest voor kurkplaten, dan kan je kiezen voor verschillende diktes. Zoals bij andere isolatiematerialen, zullen ook kurkplaten beter isoleren naarmate ze dikker zijn. Op basis van de isolatiewaarde van kurk, kan je voor het isoleren van een dak best een dikte kiezen van zo’n 15 centimeter.

Bij het aanbrengen van de kurkplaten op de dakconstructie is het belangrijk om koudebruggen te vermijden. Zo is het bijvoorbeeld interessant om twee lagen van kurkplaten bovenop elkaar aan te brengen, en de beide lagen kruiselings van elkaar te plaatsen. Zo dekken de platen van de ene laag de naden van de andere laag af.

Lees meer over het aanbrengen van dakisolatie.

Spouwmuurisolatie

Kurk kan ook een interessant isolatiemateriaal zijn voor het na-isoleren van spouwmuren. Je kiest in dit geval best voor kurk in de vorm van korrels.

De korrels hebben een diameter die kan variëren tussen de 1 en de 10mm. Ze worden in de spouw geblazen door middel van een opening in de voegen van de muur. Nadat de muur is volgespoten met kurkkorrels, kan je de opening eenvoudig terug dichten met mortel.

Lees meer over het aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Vloerisolatie

Tot slot kan kurk ook een interessant isolatiemateriaal zijn voor het isoleren van vloeren of plafonds. Afhankelijk van de toepassing, kan je hier kiezen voor platen of voor korrels. Zo worden korrels weleens gebruikt voor het isoleren van een tussenruimte tussen plafond en vloer. Ook voor het isoleren van een kruipruimte zijn kurkkorrels een goede keuze.

Voor vloerisolatie zijn kurkplaten dan weer geschikt. Zo kunnen isolatieplaten in kurk perfect op een betonnen ondergrond worden gelijmd.

Lees meer over het aanbrengen van vloerisolatie.

Wat zijn de voordelen en nadelen van kurk als isolatiemateriaal?

Kurk heeft een aantal interessante voordelen als isolatiemateriaal. Maar er zijn ook enkele nadelen. Laten we alle voordelen en nadelen eens overlopen.

Voordelen van kurk

+ Kurk is een heel ecologisch isolatiemateriaal. Kurk wordt gemaakt van de schors van de Kurkeik, een boom die vooral in Zuid-Europa en Noord-Afrika groeit. Na een periode van zo’n 25 à 30 jaar heeft deze boom een dikke schorslaag, die op tijd en stond wordt gepeld. Dit pellen kan men doen zonder de boom blijvende schade toe te brengen. De schors groeit nadien gewoon terug aan.

+ Kurk kan heel goed om met vocht. Het is uiterst waterafstotend. We kennen kurk uiteraard ook van de wijnflessen. Omwille van deze waterafstotende eigenschappen is kurk heel geschikt als isolatiemateriaal in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of de kelder.

+ Kurk is ook een heel duurzaam isolatiemateriaal. Het isolatievermogen van kurk neemt helemaal niet af doorheen de tijd, maar blijft heel constant.

+ Kurk is een heel brandveilig materiaal. Kurk bevindt zich in brandklasse B2, wat betekent dat het heel brandwerend is. Isolatiemateriaal kan worden onderverdeeld in brandklassen van A tot F. In brandklasse A zitten de meest brandveilige isolatiematerialen. Deze materialen zijn nagenoeg onbrandbaar. Met B2 bevindt kurk zich dus ook in een zeer goede brandklasse.

+ Ook op vlak van geluidsisolatie presteert kurk zeer goed. Kurk is een heel geluidsisolerend materiaal, wat het een heel geschikt isolatiemateriaal maakt voor het isoleren van muren langs een drukke straat.

Welke isolatiematerialen kiezen bij het plaatsen van geluidsisolatie?

Nadelen van kurk

In vergelijking met andere isolatiematerialen heeft kurk een vrij hoge lambda-waarde. Hoe hoger de lambda waarde, hoe meer een isolatiemateriaal warmte doorlaat. Kurk heeft een lambda-waarde van zo’n 0,038 à 0,040 W/mK. Ter vergelijking, isolatiematerialen op basis van minerale wol behalen een lambda waarde van zo’n 0,030 W/mK. Kunststof isolatiematerialen gaan zelfs richting 0,020 W/mK.

In vergelijking met andere ecologische isolatiematerialen is kurk vrij duur.

Wat is de prijs van kurk isolatie?

De prijs voor kurk isolatie hangt vooral af van de dikte van de isolatieplaten. Hoe dikker de plaat, hoe beter de plaat zal isoleren, en ook hoe duurder de plaat.

Voor een kurk isolatieplaat met een dikte van zo’n 10mm betaal je een prijs van ongeveer 19 euro per m². Ga je naar een plaat met een dikte van 60mm, dan betaal je gemiddeld een prijs rond de 25 euro per m².

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

Van plan om je woning te isoleren met kurk of een ander isolatiemateriaal? Doe zeker een beroep op een ervaren specialist. Niet alleen heb je dan de garantie dat je isolatie goed geplaatst wordt, je komt dan ook in aanmerking voor het verkrijgen van premies van de overheid.

Benieuwd hoeveel zo’n specialist kost? Aarzel niet om prijzen op te vragen bij verschillende plaatsers, en hun prijzen te vergelijken. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar geschikte specialisten. Dat doen wij in jouw plaats. Vul onderstaand offerteformulier in, en je ontvangt meteen meerdere offertes op maat. Vergelijk ze aandachtig, en ga in zee met de beste specialist.

Alle offertes zijn volledig gratis en zonder enige verplichting!


isolatie plaatsers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Isolatiematerialen: het complete overzicht
Isolatiepremies: het complete overzicht
Offertes voor isolatiewerken