×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

Isolatiewerken laat je best uitvoeren door een erkend aannemer. Niet alleen ben je dan zeker dat de isolatie correct geplaatst wordt, je ontvangt ook meer premies. In vele gevallen is plaatsing door een aannemer hierdoor zelfs goedkoper dan zelf plaatsen. Via onderstaand formulier vraag je offertes op bij meerdere specialisten in jouw regio. Je ontvangt van elk van hen een offerte, zodat je prijzen kan vergelijken.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

isolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Welke subsidies kan je krijgen voor isolatie? Een overzicht!

Door isolatie te plaatsen, kan je flink besparen op je energiefactuur. Dat is algemeen bekend. Maar wie het plaatsen van isolatie toch nog een te dure investering vindt, die krijgt een financieel duwtje in de rug van allerlei overheden.

Zo is er de ISDE subsidie die je kan ontvangen van de Rijksoverheid. Daarnaast kan je ook nog genieten van een verlaagd BTW-tarief, en zijn er mogelijk ook nog subsidies te verkrijgen bij je gemeente.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle steunmaatregelen die je kan krijgen voor het isoleren van je woning.

In dit artikel:


Verlaag je energiefactuur met honderden euro's

Isolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Isolatie laten plaatsen komt vaak goedkoper uit

Hou de warmte binnen in de winter, en buiten in de zomer

Benieuwd naar het tarief van een isolatiespecialist?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met isolatie kan je honderden euro's per jaar besparen op energiekosten. Van plan om de isolatie zelf te plaatsen? Denk even na! Dankzij de premies komt plaatsing door een aannemer vaak goedkoper uit. Vraag gratis offertes aan, en ontdek het zelf!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
isolatie plaatsers

aanvraag starten


ISDE subsidie

De ISDE, of voluit de Investeringssubsidie voor Duurzame Energie, is een landelijke subsidie die je kan krijgen indien je investeringen doet om je woning energiezuiniger te maken. Denk dus maar aan het isoleren van je woning, maar ook aan het plaatsen van een zonneboiler of een warmtepomp.

De ISDE is wat isolatie betreft een vrij nieuwe subsidie, aangezien de regeling pas loopt per 4 januari 2021. Wil je kunnen genieten van deze subsidie, dan moet je ten minste twee energiebesparende investeringen doen aan je woning. Dat kunnen twee isolatiemaatregelen zijn, maar dat kunnen ook twee verschillende maatregelen zijn. Zo kan je het plaatsen van dakisolatie bv. combineren met het plaatsen van een warmtepomp.

Er zijn 5 types isolatiemaatregelen waarvoor je een subsidiebedrag kan krijgen. Dat zijn het plaatsen van dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, en tot slot het plaatsen van hoogrendementsglas. Naast deze isolatiemaatregelen is de ISDE ook geldig voor het plaatsen van een warmtepomp of een zonneboiler, of een aansluiting op een warmtenet.

De Investeringssubsidie voor Duurzame Energie kan worden aangevraagd door particuliere woning- en appartementseigenaren, die als eigenaar de woning ook als hun hoofdverblijfplaats hebben.

Het subsidiebedrag is voor elk type isolatiemaatregel verschillend. Ook kunnen de voorwaarden verschillen. Hieronder vind je een overzicht van alle subsidiebedragen per isolatiemaatregel.

BedragMin. m²Max. m²Min. Rd-waarde
Gevelisolatie25 €151703,5 m.K/W
Dakisolatie20 €252003,5 m.K/W
Vloerisolatie7 €251303,5 m.K/W
Spouwmuurisolatie5 €151701,1 m.K/W
Zolder/Vlieringvloer5 €251303,5 m.K/W
Bodemisolatie4 €251303,5 m.K/W

Gemeentelijke of provinciale subsidies

Ook op gemeentelijk niveau kunnen er soms nog subsidies worden uitgekeerd voor het plaatsen van isolatie. Gemeentes zijn immers vrij om zelf te beslissen of ze al dan niet een subsidie uitkeren. Het bedrag van de subsidie kan verschillen van gemeente tot gemeente. Ook de voorwaarden waaraan je moet voldoen kunnen verschillen.

Om te weten of jij een gemeentelijke subsidie kan krijgen, informeer je je best eens bij het gemeentebestuur.

Verlaagd BTW-tarief van 9%

Naast landelijke en lokale subsidies kan je ook in aanmerking komen voor een verlaagd BTW-tarief van 9% ipv 21%. Dit verlaagd BTW-tarief is enkel geldig op de arbeidskosten, dus niet op de isolatiematerialen zelf.

Om te kunnen genieten van dit verlaagd BTW-tarief, moet je ook hier voldoen aan enkele voorwaarden. Zo moet de isolatie geplaatst worden door een erkend isolatiespecialist, en moet de isolatie geplaatst worden in een woning die minimaal twee jaar oud is.

Het verlaagde BTW-tarief is een steunmaatregel die geldig is voor het plaatsen van isolatieglas, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en gevelisolatie, maar bv. niet (meer) voor het plaatsen van isolerende kozijnen. informeer je dus goed voor je je investeringen doet.

Meer info vind je op de website van de Belastingdienst.

Groene lening

Een andere populaire steunmaatregel is de groene lening. Met deze maatregel kan je goedkoop geld lenen om energiebesparende investeringen te doen aan je woning. Je leent aan een lage rente, die doorgaans veel lager ligt dan wat je bij gewone financiële instellingen kan krijgen. De groene lening is dan ook enkel te verkrijgen voor investeringen in groene energie.

Het rentetarief bij groene leningen schommelt rond de 2,3%.

Meer informatie over de groene lening, of energiebespaarlening, vind je op de website van het Nationaal Warmtefonds, het fonds opgezet door o.a. de Rijksoverheid die deze leningen verstrekt.

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

De meeste isolatiepremies zijn dus enkel te verkrijgen indien de isolatie geplaatst wordt door een erkend aannemer. Wij helpen je bij de zoektocht naar een geschikte aannemer. Vul onderstaand aanvraagformulier in, en wij gaan op zoek naar geschikte aannemers in jouw regio. Vergelijk de offertes die je van hen ontvangt, en ge in zee met de aannemer die je de beste deal voorlegt.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend. Niets te verliezen dus.


isolatie plaatsers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Isolatiematerialen: het complete overzicht
Isolatiepremies: het complete overzicht
Offertes voor isolatiewerken